ritaotthona

carbonara

Ez egy Jamie-s recept picit módosítva. Nagyon finom, mindenkinek ízlett itthon, még másnap is ezt akarta enni a kisfiam – persze addigra nem maradt:). Ráadásul penne tészta van benne, amit alapból nem annyira szeretek, de ez a recept ezt feledteti az emberrel.

Hozzávalók (3 éhes személyre):

20 dkg pancetta – én itt osztrák füstölt parasztszalonnát használtam, az volt épp itt a közeli boltban 🙂

2 kisebb darab cukkíni

1 dl tejszín

3 tojássárgája

10 dkg parmezán + a szóráshoz

35 dkg penne

só, bors

Felteszem a tésztának a vizet forrni, teszek bele sót is. A 2-3 mm vastag szalonnaszeleteket felvágom kb. 1 cm széles darabokra, majd egy serpenyőben elkezdem sütni. Ha kellően megpirult, akkor a felaprított cukkínit hozzáadom és megborsozom (a cukkínit hasonló formára vágom, mint a penne). Sózást általában nem igényel, mert elég sós ízt ad a szalonna. Míg összesül, addig összekeverem a tejszínt a tojássárgájával és a reszelt parmezánnal. Ha a cukkíni is megsült, akkor kikapcsolom a főzőlapot és hozzáöntöm a forró, megfőtt tésztát. Várok, amíg már nem serceg az egyveleg, hisz nem rántottát akarok enni, hanem krémes szószt szeretnék a tésztára. Ráöntöm a tejszínes tojássárgáját és összekeverem. Teszek hozzá a tészta főzővízéből annyit, hogy kellemes állaga legyen a szósznak. Kiszedem a tányérokra és megszórom reszelt parmezánnal. Nagyon tuti íze van, és gyorsan elkészül.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(a képen spagetti látható, az is ugyanolyan finom, mint a penne 🙂 )

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!