ritaotthona

Szalagos fánk (tejmentes, tojásmentes)

Azt a receptet alakítottam át tej- és tojásmentessé, amit Anyukám évtizedek óta süt.

Tészta:

50 dkg finomliszt

2 ek. almapüré

5 dkg tejmentes margarin megolvasztva (pl.: vénusz)

csipet só

3 dkg élesztőt növényi tejben felfuttatni + 1 ek cukor

3 dl növényi tej (összesen)

A hozzávalókat össze kell keverni és jól ki kell dagasztani. A tésztának szép sima felületűnek kell lenni és el kell válni az edény falától és a kezünktől is. Közepes keménységű tésztát kapunk.

Kilisztezett tálban, letakarva 20-25 percig kelesztjük. Utána átgyúrjuk és ismét 15 percig kelesztjük. Utána kb. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk (nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy pohárral).

Forró olajban kisütjük, de figyeljünk rá, hogy először azt az oldalát tesszük az olajban alulra, ami majd tálalásnál a teteje lesz. Erre az oldalára ujjunkkal nyomhatunk kis mélyedést, ahová majd a lekvárt tesszük tálalásnál.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!