Azt a receptet alakítottam át tej- és tojásmentessé, amit Anyukám évtizedek óta süt.
Tészta:
50 dkg finomliszt
2 ek. almapüré
5 dkg tejmentes margarin megolvasztva (pl.: vénusz)
csipet só
3 dkg élesztőt növényi tejben felfuttatni + 1 ek cukor
3 dl növényi tej (összesen)
A hozzávalókat össze kell keverni és jól ki kell dagasztani. A tésztának szép sima felületűnek kell lenni és el kell válni az edény falától és a kezünktől is. Közepes keménységű tésztát kapunk.
Kilisztezett tálban, letakarva 20-25 percig kelesztjük. Utána átgyúrjuk és ismét 15 percig kelesztjük. Utána kb. 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk (nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy pohárral).
Forró olajban kisütjük, de figyeljünk rá, hogy először azt az oldalát tesszük az olajban alulra, ami majd tálalásnál a teteje lesz. Erre az oldalára ujjunkkal nyomhatunk kis mélyedést, ahová majd a lekvárt tesszük tálalásnál.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: