Elhatároztam, hogy most már minden bejegyzéshez készítek fotót is. De nem sikerült. Elfogyott, mielőtt lefényképezhettem volna 🙂
Csokikrémet nyugodtan lehet használni tortába is. Majd egyszer én is kipróbálom, de most jelenleg nincs szülinapja senkinek sem 🙂
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
12,5 dkg vaj (utoljára a vajas ízű margarinból csináltam, és eddig ez lett a legjobb)
12,5 dkg víz
12,5 dkg liszt
csipet só
5 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
5-5 dkg tej- és étcsokoládé
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. porcukor
A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 ºC-ra, míg a tésztát összeállítom.Egy tapadásmentes lábasba beletesszük a vizet és a vajat és összeforraljuk. Hozzáadjuk a liszetet és a sót, majd addig kevergetjük, míg összeáll. Átöntjük egy edénybe és amíg forró, addig hozzáadjuk a tojásokat egyenként és robotgéppel jól eldolgozzuk. A kész tésztát nyomózsákba tesszük és szilikonlappal bélelt tepsire kb 20 egyforma sütikét nyomunk. Mennyisége változhat attól függően, hogy mekkora fánkokat szeretnénk kapni. A tésztahalmok felületét megspricceljük vízzel, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha nem sütjük meg teljesen, akkor a fánk összeesik!
Amikor kihűlt a fánk, a tetejét levágjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük kicsit hűlni. A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixáló segítségével (olvassuk el a használati utasítást és járjunk el asszerint). belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd a kakaaóport és a porcukrot is.
A krémet nyomózsákba töltjük, majd megtöltjük a fánkokat a krémmel, végül a tetejét visszahelyezzük.
Ha szeretnénk díszíteni, akkor lehet megszórni porcukorral, csurgathatunk rá karamellt, vagy olvasztott csokoládét is.
Jó étvágyat:)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: