ritaotthona

Csokis képviselőfánk

Elhatároztam, hogy most már minden bejegyzéshez készítek fotót is. De nem sikerült. Elfogyott, mielőtt lefényképezhettem volna 🙂

Csokikrémet nyugodtan lehet használni tortába is. Majd egyszer én is kipróbálom, de most jelenleg nincs szülinapja senkinek sem 🙂

Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):

12,5 dkg vaj (utoljára a vajas ízű margarinból csináltam, és eddig ez lett a legjobb)

12,5 dkg víz

12,5 dkg liszt

csipet só

5 dl habtejszín

1 cs. habfixáló

5-5 dkg tej- és étcsokoládé

2 ek. cukrozatlan kakaópor

2 ek. porcukor

A sütőt bekapcsolom és előmelegítem 180 ºC-ra, míg a tésztát összeállítom.Egy tapadásmentes lábasba beletesszük a vizet és a vajat és összeforraljuk. Hozzáadjuk a liszetet és a sót, majd addig kevergetjük, míg összeáll. Átöntjük egy edénybe és amíg forró, addig hozzáadjuk a tojásokat egyenként és robotgéppel jól eldolgozzuk. A kész tésztát nyomózsákba tesszük és szilikonlappal bélelt tepsire kb 20 egyforma sütikét nyomunk. Mennyisége változhat attól függően, hogy mekkora fánkokat szeretnénk kapni. A tésztahalmok felületét megspricceljük vízzel, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Ha nem sütjük meg teljesen, akkor a fánk összeesik!

Amikor kihűlt a fánk, a tetejét levágjuk. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és félretesszük kicsit hűlni. A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixáló segítségével (olvassuk el a használati utasítást és járjunk el asszerint). belekeverjük az olvasztott csokoládét, majd a kakaaóport és a porcukrot is.

A krémet nyomózsákba töltjük, majd megtöltjük a fánkokat a krémmel, végül a tetejét visszahelyezzük.

Ha szeretnénk díszíteni, akkor lehet megszórni porcukorral, csurgathatunk rá karamellt, vagy olvasztott csokoládét is.

Jó étvágyat:)

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!